Esence Bohyně II. – Emoce, Intimita, Spiritualita

Účast na tomto modulu není podmíněna účastí na modulu 1 – Mystérium srdce.

Emoce, intimita a spiritualita jsou propojené nádoby ženské sexuality. Někde se uvádí, že je ženská sexualita složitá, což nám může přinášet pocit bezradnosti a vyčerpání, že bude potřeba mnoho úsilí a práce, abychom ji samy u sebe objevily a pochopily. A ještě tím provedly svého partnera a milence. Jinde se píše, že je ženská sexualita tajemná, což je možná zprvu vzrušující a dobrodružné, ale pod tím se skrývá „mám z ní obavu, možná bych se měla mít na pozoru, aby mě to nepohltilo“.

Tyto přesvědčení nás vedou k tomu, že často se spokojíme s tím, jak naše sexualita funguje nebo nefunguje. Máme naučeno „no není to ono, ale radši do toho nebudu vrtat“. A přesto naše tělo a srdce volá, protože ví, že:

Sexualitu ovlivňují naše zážitky v minulosti a emoce, které jsme nemohly nebo nechtěly projevit. Také jsme v průběhu života převzaly mnoho přesvědčení z rodiny, blízkého okolí, kultury a náboženství. Tyto přesvědčení často odporují tvé přirozené esenci. V těle se potlačením emocí vytváří mnoho napětí, rozpory mezi vnitřní podstatou a přesvědčením od druhých zas pocity studu a viny. To vše vytváří překážky, kvůli kterým nemůže sexuální energie a síla volně proudit. Žena se potom může cítit vyšťavená, bez energie, chuti na milování nebo bez chuti jít do intimity s mužem, nebo její prožitek z milování není tak uspokojivý, jaký její přirozená vnitřní podstata ví, že by mohl být. Žena také může trpět různými bolestmi a disfunkcemi v oblasti pánve. Prožívá bolestivě menstruaci. Nedaří se jí otěhotnět nebo donosit miminko.

Sexuální energie ve své přirozenosti, jde buď cestou potěšení, nebo léčení. Je to nejmocnější energie na tomto světě. I proto byla tak dlouho kulturně a nábožensky potlačovaná. Na modulu 2 budeme objevovat tuto energii a i obě její cesty – léčení a potěšení.

Půjdeme cestou emocí, intimity až k božské extázi a jednotě. Emoce jsou důležitou součástí ženského prožívání. Intimita a spiritualita se otevírá ve chvíli uvolnění, emočního plynutí, prožívání v přítomnosti a v těle. Zklidňuje se mysl, nepotlačujeme, co cítíme, neskrýváme se samy před sebou, otevíráme se sobě a svému partnerovi. Jsme v přítomnosti, upřímné a pravdivé. Užíváme si sebe a svou energii a s důvěrou jí následujeme až k probuzení extáze.

Většina žen se však zastaví u dveří s nápisem Emoce. Proč? Potlačujeme emoce, protože se jich bojíme, kvůli nálepce „hysterická ženská“ nebo nechceme projevovat negativní emoce, neboť to není dost spirituální, hezké či se to nehodí. Reakce našeho těla je znecitlivění. Toto znecitlivění postihuje celé prožívání a vnímavost našeho těla. Není možné potlačit negativní emoce a pozitivní ne. Znecitlivění stojí obrovské množství energie, která nám pak chybí na jiné věci, a stejně pak čas od času nahromaděné emoce se ne(z)řízeně uvolní a mohou napáchat mnoho škody ve vztazích a v životě.

Stejně jako jsou v přírodě různé druhy počasí, i my potřebujeme emoce a jejich různobarevné spektrum. Při jejich vědomém uvolňování nás vyživují, ukazují nám cestu a máme možnost volby, co s nimi uděláme a jak je použijeme. Také pomáhají vnášet dynamiku do vztahů, intimity a života.

  • Opečovat, uznat a zdravě uvolnit své emoce
  • Sdílet je se svým partnerem bez škod na vztahu
  • Obnovit a udržet si zdraví, vitalitu a šťavnatost
  • Otevřít se potěšení a rozšířit ho do celého těla
  • Být šťastná a užívat si svůj aspekt Milenky
  • Oslavit svou ženskost a přirozené naladění na cykly
  • Být ukotvená sama v sobě a v hormonální rovnováze
  • Zažít stavy rozšířeného vědomí a extatické energie
  • Důvěřovat sobě a otevřít se své vnitřní síle
  • Naslouchat sama sobě
  • Naučíme tě mnoho praktických cvičení, které budeš moci používat k seberozvoji i po skončení semináře

Za pomoci krásných, účinných a léčivých meditací, cvičení, masáží a tance půjdeme postupně a společně prozkoumávat svou přirozenou podstatu. Veškeré odpovědi a moudrost máš ve svém těle. Stačí mu dát prostor, uvolnit se a naslouchat mu. S respektováním svého emočního plynutí se zároveň hluboce a intimně napojuješ na svou vlastní spiritualitu. Celé tvé bytí prostupuje láska, blaženost a božská jednota.

Budeme ti průvodkyněmi na cestě. Vytvoříme a podržíme pro tebe bezpečný prostor.

 

  • Pro ženy, které chtějí objevit svůj plný potenciál a žít své ženské kvality.
  • Pro ženy, které chtějí vystoupit z kolotoče tlaku na výkon, soutěžení a sebekritiky.
  • Je vhodný pro ženy začátečnice i pokročilé.
  • Není nutná žádná předchozí znalost
  • Kurz je vystavěn jako samostatný, není podmínkou účasti absolvování modulu 1 „Mystérium srdce“

Termín: 6.8. – 10.8.2025

Cena: 15 000 Kč (v ceně je program, strava a ubytování)

Zvýhodněná cena: 13 000 Kč (do 31.10.2024), 14 000 Kč (do 31.1. 2025)

Praktické informace: Cena zahrnuje program semináře, plnou penzi s vegetariánskou stravou a ubytování v 2, 3 a 4 lůžkových pokojích. Seminář proběhne v Radimi u Luže na pozemku rodinného statku s uzavřeným dvorem, klidnou atmosférou a rozsáhlou zahradou.

Přihláška: Přihlášku najdete v odkazu na webu lektorky Ma Prem Rani

Tereza Vejvodová – Průvodkyně žen, Masérka, Profi lektorka ženských masáží Mohendžodáro, Je členkou týmu Alana Lowena, přímého žáka mistra Osha.

Radka Sochorová (Ma Prem Rani) – Certifikovaná lektorka „Esence Bohyně“, Profi lektorka tantra jógy (13 let) Mohendžodáro, Homeopatka, Lektorka jógy, Výtvarnice. Ženské skupiny vede 11 let.

Fotografie: Štěpánka Sochorová, Gabriela Štěpánková a Martin Sochor