Články

Masáže Mohendžodáro a vliv na psychiku

Dnes Vás chci seznámit, jakým způsobem nám mohou pomoci Ženské masáže Mohendžodáro z hlediska psychiky.

Tím, že jsou masáže Mohendžodáro určené a zaměřené na ženy a na to, co potřebují, pomáhají nám v mnoha fyzických a psychických rovinách, které většina z nás řeší aktuálně nebo i celý dosavadní život. V tomto článku se podíváme na vliv masáží Mohendžodáro na psychiku ženy.

Především chci vyzdvihnout v čem spočívá jejich kvalita a od toho se odvíjející krátkodobé i dlouhodobé účinky. Tyto masáže jsou hluboké svým meditativním účinkem, tzn. že se během nich masírovaná dostává do rovin změněného stavu vědomí, kdy mozek vysílá elektrické signály na úrovni théta vln.

„Théta vlny nastávají při hluboké relaxaci, meditaci a v některých fázích spánku. Během těchto frekvencí dochází ke zkvalitňování dlouhodobé paměti a schopnosti nacházet neobvyklá řešení…a k prohloubení intuice.“ (Jan Vojáček: Umění být zdráv)

Díky svému meditačnímu přesahu mají tyto masáže schopnost i srovnávat a upravovat přesvědčení a programy, které jsme přijaly za své, ale brzdí nás v našem vývoji, jsou zastaralé a/nebo pro nás naprosto nevyhovující a nefunkční.

Například, všichni beze zbytku známe, jaké to je, když nám neustále běhá tisíc myšlenek hlavou jako splašené koně. Masáž Radharání účinně vypíná právě mysl a vrací nás zpět do prožívání těla. Dovoluje nám si v sobě přenastavit, že když nebude mysl nic dělat a my povolíme svoji kontrolu a bdělost, nic hrozného se nestane, nic nám neuteče, naopak začneme vnímat, jak se naše tělo cítí.

Už tolikrát jsem od žen na konci masáže Radharání slyšela, že by chtěly, aby ta masáž nikdy neskončila. Proč? Protože ve stavu vypnuté mysli, kdy nelouskáme 1000 informací za vteřinu, ve stavu, kdy neběží čas, se hluboce léčíme, odpočíváme a zažíváme sladký čas blaženosti. A pak s odpočinutou psychikou se dokážeme snadněji rozhodnout, protože jsme naladěni na to, co vnitřně skutečně chceme. Víme, co je pro nás prioritní.

Uvádí se, že za týden dnes zpracujeme tolik informací, co lidé před sto lety za celý život. … Náš nervový systém je přetěžován. … Stresorem se tedy stalo samotné myšlení. (Jan Vojáček: Umění být zdráv; 2020)

My se celkově potřebujeme vrátit více z hlavy do těla. Potřebujeme prožívat. Ve chvíli, kdy něco prožijeme, procítíme v těle, tak si to pamatujeme. Je to jako když poprvé jedeme na kole. Když nám to někdo vysvětluje, teoreticky to chápeme, ale stále je to takové nijaké. Když pak na kolo sedneme a rozjedeme se, najednou celé tělo procítí, co má dělat a už ví. Ví, jak na něj. A stejné je to s masáží. Pokud si dovolíte v masáži prožít nějaké téma, jakkoukoliv emoci, dovolíte si pustit kontrolu mysli, pozorujete a prožíváte bez soudů a hodnocení, pak masáž skutečně prožijete a tento prožitek vám může změnit život nebo pohled na něj.

A jaká jsou témata, přesvědčení a programy, které můžete objevovat?

masáž Radharání – když se nemůžu rozhodnout; když nevím, kam dřív skočit; když na nic nemám čas; když necítím své tělo a/nebo nedokážu s ním komunikovat; když se mi hlavou honí tisíce myšlenek a nedokážu se soustředit; když neumím odpočívat;…

masáž Parvátí – když se cítím nemilovaná; když cítím stud; když mám pocit, že je se mnou „něco“ špatně; když přebírám zodpovědnost za druhé, která mi nepatří; když se cítím provinile (za cokoliv, za dopřání si radosti, za neposkytnutí pomoci druhému, za to, že chci čas pro sebe,…); když příliš dávám a neumím přijímat;…

masáž Lakšmí – když potřebuji otevřít své srdce; když mu chci naslouchat; když chci zjistit, co vlastně chci; když chci zjistit, jaký vztah mám k sobě a k druhým; když chci zjistit, co mě vyživuje a přináší mi radost; když chci objevit, kdo jsem; když chci, aby mne přestaly ovlivňovat názory druhých; když se cítím nesvá ve své zranitelnosti; když cítím strach důvěřovat druhému člověku; když se bojím ukázat taková, jaká jsem;…

Každá jsme jedinečná. 🌹

Každá máme svou individuální cestu.

🌹

A proto, to co potřebujete objevit, nemusíte nalézt v dané výpisu. Tento seznam je inspirací pro vás. Také vás to třeba táhne k jiné masáži než je dané téma, které řešíte. Důvěřujte sobě a své intuici a jděte do masáže, která vás láká.

Pokud vůbec nevíte, ráda vám s výběrem pomohu. Většinou na první setkání masáž doporučuji, ale není to pravidlem…je to o komunikaci…s citem, s naladěním, s nasloucháním…

Pokud nechcete nic řešit a chcete se prostě jen nechat hýčkat, i pro vás je masáž Mohendžodáro! 🙂 Vždy je důležitý záměr, proč přicházíte, a to může být i to, že si chcete dopřát královskou péči.

S láskou, Tereza 💜

  • Obr. 1 – autor Rassouli
  • Obr. 2 – fotografie by Aannicka Photography