Všechny články

Osobní zkušenost s masáží prsou

Prsa jsou jedním z nejsilnějších bran k sebelásce. Nejen ženská, ale i mužská. Hrudník je místem, kde leží naše srdce. A srdce je dveřmi k lásce.

Zároveň je to také místo, kam ukládáme hluboké smutky, trápení, bolesti, pocity křivdy a zrady. To nám postupně srdce zavírá a my se začneme cítit nemilovaně, nedostatečně, ztraceně a opuštěně.

Masáž prsou slouží jako úžasný klíč k objevování vlastního srdce a lásky, která v něm leží. Je velice blahodárná, hluboce nás vyživuje, a pokud si člověk dovolí ponořit se, může pustit na svobodu i emoce, které v tom místě drží.

Dám vám osobní příklad z nedávné doby. Nechala jsem si mým mužem udělat vědomou, nesexuální masáž prsou. Příjemné teplo, svíčky, jemná hudba, bezpečí a pomalý dotek mě podpořily v tom jít do hloubky a pustit to, co zde bylo drženo.

Odhalily se ve mně emoce – nejprve vztek, pod ním schovaný pocit ponížení a pod ním příběh, na který jsem už dávno zapomněla. Byla jsem zpět v době, kdy mi začaly růst prsa, a tak jsme se vydaly s mamkou na nákup mojí první podprsenky. Byla krásná, bílá, lem měla krajkový, bez kostic. Přišli jsme domů a mamka to hned oznamovala taťkovi.

Příběh úplně obyčejný, nic zvláštního se v něm nestalo, ale během masáže jsem se dotkla pocitů, které jsem okolo toho měla. Zaneslo mě to do pocitu hlubokého strachu, že už nikdy nebudu pro mého tátu „jeho malá holčička“. Tím, že mi narostla prsa a já vyrostla a stávám se ženou, se ukončuje mé dětství. Zpětně vidím, jak byl nákup první podprsenky pro mě silný přechodový rituál. Vůbec jsem si nepamatovala, že by to ve mně uchovalo tak hluboký pocit ztráty. Během masáže se ze mě řinuli proudem slzy a já jen dýchala a nechávala je proudit ven. Pláč, bolest, strach – jak přišly, tak odešly. Bouře se uklidnila a bylo mi krásně. Nastala velká úleva.

Srdce zas více otevřené vůči sobě. V něžnosti, jemnosti, bezpečné náruči objalo to, kým jsem. Bez soudů, odsudků jsem jen volně přihlížela zázraku lásky sama k sobě.

A přesně to je to, co vám masáž prsou může dát.

S láskou,

Tereza